Dezert z TOFU

Autor: Marianna Jánošíková | 27.2.2015 o 9:39 | (upravené 27.2.2015 o 14:52) Karma článku: 2,92 | Prečítané:  861x

TOFU - veľmi zjednodušene sa dá povedať, že tofu je sójový syr či tvaroh.  Tofu sa vyrába podobne ako syr s tým rozdielom, že sa ako základná surovina vezme sójové mlieko, respektíve sójový nápoj získaný zo sójových bôbov, ktorý sa vyzráža rôznymi syridlami a sójová bielkovina sa nechá zraziť. Je bohaté na železo, obsahuje málo kalórii a žiaden cholesterol. Môžme ho využívať v studenej aj teplej kuchyni, na slano aj sladko.  Dnes vám predstavím jednoduchý a skvelý dezert z Tofu :)  

Suroviny:

200g Biele Tofu 

2 Banány

1ks Čokoládovécho Pudingu v prášku

3PL Medu

2PL Kakaa 

1 šálka Hrozienok 

1 sálka  Mletých Vlašských Orechov

1 šálka Mletých Ľanových Semienok

1PL Jahodového Džemu

1KL Mletej Škorice

Postup:

Sušené hrozienka si vopred namočíme asi na 1 hodinu do vody (Kedže mne moc hrozienka nechutia, tak som ich nahradila datľami). Potom vodu zlejeme, dáme ich do mixéra, pridáme k nim vlašské orechy, ľanové mleté semienko, škoricu a jahodový džem. Všetko spolu rozmixujeme na hutnú hmotu. Hmotu natlačíme do tukom vymazanej menšej formy, alebo do dezertných misiek. Nakrájame si jeden banán a poukladáme si ho na vrch, len tak pre efekt :).
Na vrch si pripravíme ešte krém z tofu a to nasledovne:
V mixéri vymiešame biele tofu, zrelý banán, kakao, čokoládový puding a med.
Tento krém natrieme na cesto a dezert odložíme do chladničky, aby nám pekne všetko stuhlo. 

 


Dobrú chuť :) 
 

 

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

SVET

Útok pri istanbulskom štadióne neprežilo 38 ľudí

K útoku sa nikto neprihlásil, stopy majú ukazovať na Kurdskú robotnícku stranu.

PLUS

Na trhu platí: Zmanipuluj, čo môžeš a urvi, čo sa dá

Marketing je vojna vedená mierovými prostriedkami.

KULTÚRA

Vybrali sa na nebezpečnú púť za úžasným jedlom

Niekoľko rokov vchádzali do arabských kuchýň, kde sa dozviete aj to, čo nechcete.


Už ste čítali?