reklama

Dezert z TOFU

TOFU - veľmi zjednodušene sa dá povedať, že tofu je sójový syr či tvaroh.  Tofu sa vyrába podobne ako syr s tým rozdielom, že sa ako základná surovina vezme sójové mlieko, respektíve sójový nápoj získaný zo sójových bôbov, ktorý sa vyzráža rôznymi syridlami a sójová bielkovina sa nechá zraziť. Je bohaté na železo, obsahuje málo kalórii a žiaden cholesterol. Môžme ho využívať v studenej aj teplej kuchyni, na slano aj sladko.  Dnes vám predstavím jednoduchý a skvelý dezert z Tofu :)

Písmo: A- | A+
Diskusia  (1)

Suroviny:

200g Biele Tofu 

2 Banány

1ks Čokoládovécho Pudingu v prášku

3PL Medu

2PL Kakaa 

1 šálka Hrozienok 

1 sálka Mletých Vlašských Orechov

1 šálka Mletých Ľanových Semienok

1PL Jahodového Džemu

1KL Mletej Škorice

Postup:

Sušené hrozienka si vopred namočíme asi na 1 hodinu do vody (Kedže mne moc hrozienka nechutia, tak som ich nahradila datľami). Potom vodu zlejeme, dáme ich do mixéra, pridáme k nim vlašské orechy, ľanové mleté semienko, škoricu a jahodový džem. Všetko spolu rozmixujeme na hutnú hmotu. Hmotu natlačíme do tukom vymazanej menšej formy, alebo do dezertných misiek. Nakrájame si jeden banán a poukladáme si ho na vrch, len tak pre efekt :).
Na vrch si pripravíme ešte krém z tofu a to nasledovne:
V mixéri vymiešame biele tofu, zrelý banán, kakao, čokoládový puding a med.
Tento krém natrieme na cesto a dezert odložíme do chladničky, aby nám pekne všetko stuhlo. 
 

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Obrázok blogu


Dobrú chuť :) 
 

Marianna Jánošíková

Marianna Jánošíková

Bloger 
  • Počet článkov:  3
  •  | 
  • Páči sa:  0x

young&wild&free/Menjej je vždy menej ! /Neži podľa toho, aby si spravil dojem na druhých. Ži, aby si spravil dojem na seba!/Som asi jediná žena čo miluje horory a ktorú nebavia romantické filmy a happyend_y !!! :)a nie nehanbím sa za to ! Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu